Att hålla sig i form

Träning har aldrig varit något som direkt har fallit sig naturligt för mig, men trots det så har jag alltid varit noga med att försöka hålla mig i form. Och nu menar jag inte att hålla mig smal (även om det förstås är en trevlig bieffekt) utan att hålla mig sund och frisk. Jag vill ha en stark och smidig kropp helt enkelt, och det kostar. Det kommer inte gratis. Och även om jag tycker att det kan vara pest och pina att träna ibland så försöker jag se det långsiktiga målet framför mig.

Så vad gör jag då?

Löpning
Att ge sig ut på en joggingtur är något av det enklaste man kan göra. Man behöver inga speciella redskap, man behöver inget gym, man behöver i princip bara ett par joggingskor och ibland en vilja av stål. För det är ju inte så roligt alla gånger att ge sig ut och springa när det regnar eller när det är kallt och snö. Men som tur är så behöver man ju inte göra det heller, för det finns ju en massa annat man kan göra också.

Yoga
För att få variation i träningen så brukar jag också ägna mig åt yoga, och det är ju en perfekt aktivitet när man mest bara vill vara inne och mysa. Yoga ger både styrka och smidighet och dessutom blir man skönt avslappnad också.

Styrketräning
Jag kör ingen styrketräning i traditionell form, det vill säga lyfta skrot eller sitta i maskiner på gymmet, utan jag brukar köra styrketräning med kroppen som motstånd. Det kan man göra när som helst och var som helst, som hemma framför teven eller ute på en löprunda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *