Börja rida?

När jag var yngre ville jag hemskt gärna ta ridlektioner, men tyvärr blev det aldrig så. Jag hade vänner som var ”hästtjejer” och det verkade bara så himla mysigt. Mycket jobb, förstås, men samtidigt mysigt. Jag har alltid tyckt att hästar är fina och fascinerande djur och jag har fortfarande inte riktigt kunnat släppa tanken på att börja rida. Så nu funderar jag på om man kan göra det även i vuxen ålder. Alltså, det är klart att man kan och jag är ju bara 23 så jag är inte helt obildbar, men jag kan ändå föreställa mig att man får bättre förutsättningar om man börjar när man är yngre.

häst

Det känns också på något vis lite pinsamt att börja rida när man är så ”gammal” som jag är. Då ska man liksom gå till stallet och stå där som någon gröngöling när alla de små stalltjejerna springer omkring och kan precis allt om hästar och att rida. Fast man behöver ju inte gå på en ”vanlig” ridskola heller. Det finns ju mindre ställen som erbjuder kurser. Jag vet till exempel att det finns en gård med islandshästar som bland annat har turridning men där man också kan ta ridlektioner. Jag kanske borde kolla upp det lite närmare och se om det finns någon nybörjarkurs för vuxna.

Vem vet, om jag hade börjat rida när jag var liten så hade det här kanske varit en hästblogg istället, som http://horsetraining.se typ. Men nu är det inte det. Vi får väl se om jag lyckas ta mig upp på hästryggen någon gång eller om jag får fortsätta att fascineras på avstånd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *