Sugen på att göra om lite hemma

Att ha djur innebär ofta en del slitage i hemmet. Har man katt får man kanske räkna med att diverse möbler får agera klösbräda, för det är inte alls säkert att de här klösbrädorna och klösmöblerna som man köper i djuraffären duger. Mina töser har till exempel gått ganska hårt åt soffan och soffbordet. Nu för tiden klöser de faktiskt hellre på sin kattmöbel (tack och lov), men när de var små var de både högt och lågt och överallt och ingenstans och hängde i gardiner och klöste i allt de fick tag på, ungefär. De var små vilddjur helt enkelt.

Dags att skaffa nytt?
Så nu när de inte är fullt lika vilda längre så funderar jag på om det kanske är läge att skaffa en ny soffa och ett nytt soffbord. För de är inte vackra, kan jag tala om, men det var ju ingen idé att köpa något nytt förut för då hade det ju blivit samma visa igen. Visst kan någon av katterna fortfarande få för sig att klösa lite på soffan eller så, så nya möbler skulle ju inte leva ett helt riskfritt liv här, men jag tror ändå att vi har kommit så pass långt att det är värt att chansa. Jag vill inte leva med trasiga möbler hur länge som helst.

Ett snyggt soffbord
Jag har kollat runt lite efter snygga möbler och jag hittade ett fint soffbord som ni kan se på bild här som jag verkligen skulle kunna tänka mig att ha. Jag gillar verkligen det rustika utseendet och att det är en mix av vitt och ek. Det verkar finnas att beställa på Inside Möbler, men tyvärr kostade det en bra slant. Frågan är om man kan hitta något billigare som är liknande. I och för sig är det ju ofta så att pris och kvalitet hör ihop och man vill ju gärna ha kvalitet, så om jag hittar ett billigare bord så är det förmodligen sämre också. Men å andra sidan vill jag inte gärna lägga en stor summa på ett soffbord som mina katter eventuellt bestämmer sig för att ”göra om”.

Större soffa
En sak som jag har bestämt mig för är att jag ska skaffa en större soffa än den jag har nu. Jag tycker helt enkelt att den är för liten. Det är en tresitssoffa, och det skulle lätt få plats en fyrsitssoffa här. Dessutom vill jag ha en soffa med divan så att jag kan breda ut mig lite. Det är snyggt också tycker jag. Så när jag nu ska köpa en ny soffa så kommer det definitivt att bli en lite större modell. Men det är samma sak där – jag vill inte köpa någon dyr värstingsoffa eftersom risken finns att den blir en klösbräda. För man vet ju aldrig hur det är med nya möbler. Även om katterna har slutat att klösa på just de här möblerna så kan det ju hända att de går igång på nya möbler och ser dem som nya klösbrädor. Det är en risk man får ta, och då vågar man inte köpa något som är speciellt dyrt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *