Vad är det för väder i Bombay?

Bombay är Indiens största stad. Sedan 1996 är det officiella namnet Mumbai, men jag säger fortfarande Bombay då staden hette så när jag flyttade därifrån, och även mina föräldrar säger Bombay eftersom det är det namnet de har vuxit upp med. Bombay ligger på västkusten och har ett tropiskt klimat. Årsmedeltemperaturen är knappt 27 grader och den lägsta temperaturen som har registrerats i staden är 7,4 grader (januari 1962). Den högsta temperaturen som har registrerats är 42 grader. I juni till september kommer monsunen med riklig nederbörd, medan december till april har i princip obefintlig nederbörd.

Jag brukar hålla lite koll på värdet i Bombay, mest för att det är roligt liksom. Här kan man se vad det är för väder just nu. Det står visserligen på norska men man fattar ju ändå, och enligt mig är det den bästa vädersidan. Den brukar stämma. Inte för att jag brukar åka över till Indien och kolla om vädret stämmer alltså, utan jag menar att den brukar stämma för vädret här hemma och då antar jag att den stämmer ganska bra i andra delar av världen också.

Bombay har stora kontraster mellan lyx och slum men är ändå en väldigt rik stad. Medelinkomsten är dubbelt så stor som i delstaten i stort, och mer än tre gånger så hög som medelinkomsten i hela landet. Bombays internationella flygplats är Indiens mest trafikerade och Bombay har också Indiens bästa hamn. Det största problemet i Bombay är den tilltagande bristen på plats, med svårigheter med framkomlighet och annat som följd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *